În data de 14 decembrie, Serviciului de Ambulanță Dambovița i-au fost repartizate 8 ambulanțe de tip B1/B2, fiind vorba de o autosanitara marca Volskwagen 4×4, și 7 autosanitare Renault 4×2. Acestea vor deservi substația centrală (6 mașini) și substatiile Răcari și Găești.

„Odată cu punerea în funcțiune a acestor autosanitare noi, vom putea transfera și în alte substații din ambulanțele înlocuite de la stația centrală, iar o parte din ele vor rămâne la stația centrală că și mașini de rezervă. Totodată, 3 ambulanțe de tip A1/A2 vor fi transferate fără plata Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, spune directorul SAJ Dâmbovița, ec. Mihail Gheorghe.

Totodată acesta face un apel către populație pentru a înțelege să nu mai apeleze la Ambulanță pentru cazuri minore.

„Mulțumim pe această cale “Moșului”, respectiv Ministerului Sănătății și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și considerăm că din acest moment SAJ este pregătit atât din punct de vedere profesional cât și logistic, să deservească în mod cât mai operativ și calitativ populația județului Dâmbovița. Totuși, dorim să facem un apel de conștientizare a populației, în sensul de a înțelege că apelul la 112 se face doar în situații de urgență. Cu titlu de exemplu, metionam că numărul de solicitări în anul 2018 a fost de 65.001 – fără luna decembrie, cu 2000 mai mare față aceiași perioada a anului 2017, o mare parte a acestor cazuri nefiind considerate urgențe. Astfel, indiferent de numărul ambulanțelor și a personalului care le deservește, non urgențele pot afecta bună desfășurare a activității, atât a SAJ cât și a SJUT, cu care avem o bună colaborare, și pe acestea cale le mulțumim”, mai spune managerul unității.

Articolul precedentPrimarul luat la țintă pentru că nu își declară apartenența religioasă
Articolul următorAccident la Lazuri, în dimineața zilei de Crăciun. Șoferul a avut noroc