Naționala de fotbal U21 a României a câștigat un prim meci în campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, 3-0 contra Ucrainei. Selecționerul Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea titularizându-l în poartă pe Andrei Vlad, în dauna lui Marian Aioani, de la Chindia Târgoviște. Selecționerul a explicat mutarea.

Foto– Marian Mihai Aioani (U21 și Chindia Târgoviște)

Sursa foto-AFC Chindia Târgoviște

Partida dintre România și Ucraina, disputată la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană” a fost una disputată „acasă” de portarul naționalei U21, Marian Mihai Aioani, echipier al Chindiei Târgoviște, echipă ce dispută meciurile de acasă, din liga I, la Ploiești.

Aflat într-o formă de invideiat în campionat, fiind curtat de 3 echipe din liga, conform antrenorului Viorel Moldovan, Marian Aioani nu a fost titular, așa cum se așteptat toată lumea, în partida cu Ucraina, fiind preferat jucătorl de la FCSB, Andrei Vlad.

După meci (3-0 pentru România) selecționerul Mirel Rădoi a vorbit despre această mutare efectuată între buturile echipei U 21.

Foto– Mirel Rădoi (centru) antrenor U21 (sursa foto- gsp.ro)

„Pentru noi a contat factorul tehnci. Aveam nevoie de o con. Vlad are un plus de tehnică față de Mihai. Aveam nevoie de o construcție elaborată. Jucătorii ucraineni au agresivitate, nu te lasă să construiești. Noi urcăm cu fundașii laterali în dinamica jocului, iar Vlad are un joc de picior mult mai exact. 

Nu și-a câștigat neapărat locul de titular pentru meciurile următoare. Zilele următoare ne vor arăta cine va intra pe teren. Așa s-a întâmplat și acum. Voi decide totul în funcție de cum decurg antrenamentele”, a explicat Rădoi în conferința de presă de la final.

În data de 14 octombrie România U21 susține o nouă partidă oficială în preliminariile Campionatului European, la Voluntari, împotriva selecționatei Irlandei de Nord.

Articolul precedentEchipele de baschet și volei ale CSM-ului joacă, sâmbătă, pe teren propriu
Articolul următorReparații fără sfârșit. La Moreni se oprește, din nou, apa, livrată către populație