Naționala masculină de handbal a României va disputa la Târgoviște partida contra Lituaniei, contând pentru calificările la EURO 2020. Federația Română de Handbal a primit o sumă importantă de bani, din partea Primăriei Târgoviște, pentru această partidă de handbal și un stagiu de pregătire,  de câteva zile, al lotului B.

Foto– naționala masculină de handbal

Sursa foto www.gsp.ro

FRH a stabilit, în urmă cu ceva vreme ca partida naționalei A contra Lituaniei, din preliminarile EURO 2020, să aibă loc la Târgoviște. Chiar în această săptămână FRH a anunțat, pe site-ul propriu, că la Târgoviște, între 7-11 aprilie, va efectua un stagiu de pregătire lotul B.

În același timp, tot FRH, a anunțat și că partida România-Lituania va avea loc la Târgoviște, în data de 11 aprilie. Lotul A însă va veni direct la Târgoviște, neefectuând un stagiu de pregătire aici, înaintea partidei.

Ceea ce nu a anunțat însă FRH este faptul că alegerea Târgoviștei, un oraș ce nu are reprezentare handbalistică la nivelul primei divizii din România, este motivată probabil de generozitatea administrației locale, ce, pentru prezența naționalei de seniori a alocat, din bugetul local 60.600 de lei, pentru FRH.

Într-o ședință de Consiliu Local, la Târgoviște, a fost propusă spre aprobare (în data de 28 martie 2019), „lista proiectelor ce vor beneficia de finanțare nerambursabilă, cu sume alocate de la bugetul local al municipiului, pentru activitățile non-profit de interes local”.

Lista, ce cuprinde 10 proiecte, ce au primit aprobare, și implicit și finanțare din fondurile locale, are chiar la poziția cu numărul 1 proiectul FRH, cu o valoare de 60.600 de lei, adică exact atât cât a solicitat FRH.

În total, suma ce este alocată, pentru primele șase luni ale anului 2019, pentru acest tip de proiecte, la Târgoviște, este de 250.000 de lei, proiectul FRH primind practic un sfert din toată această sumă.

Naționala masculină de handbal a României se confruntă cu mari probleme, după ce a ratat mai multe obiective în ultimii ani. În actuala campanie de calificare, la EURO 2020, România a pierdut primele două confuntări (cu Portugalia în deplasare și cu Franța acasă) iar de la partidele contra Lituaniei (11 aprilie, Târgoviște și 14 aprilie, Klaperle-Lituania) mai mulți jucători importanți, Mihai Popescu, Valentin Ghionea, alături de mai vechile absențe (Alexandru Cspeghi, Cristian Fenici), vor lipsi. Cei menționați refuză să mai vină la lotul național din cauza unor probleme ce țin de organizarea, de către FRH, a meciurilor interțări.

Articolul precedentTrei dâmbovițeni, cu acte, pe listele partidelor la alegerile europarlamentare
Articolul următorCadre didactice din 4 țări, „in Action”, la Târgoviște