Grevă generală la Electroaparataj SA Târgoviște. Sindicaliștii au declanșat greva generală la Electroaparataj SA Târgoviște, începând cu data de marți, 30 aprilie 2019, ora 07,00. Salariații, care sunt membrii ai Sindicatului Valahia, au intrat în grevă generală pe perioada nelimitată.

Grevă generală la Electroaparataj SA Târgoviște

„Verificarea respectării prevederilor legale privind greva se va realiza de către Sindicatul Valahia, prin pichetele de greva, organizate la fiecare intrare/ieșire din schimb, până la urmatoarera prezența din 13 mai 2019. În lipsa dialogului social și a împărțirii echitabile a resurselor financiare ale companiei, singura șansă de a trăi mai bine pentru salariații din România este ori să plece din țară , ori să lupte pentru drepturile lor și o viață mai bună. Salariații din Electroaparataj SĂ au ales să lupte pentru drepturile lor”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Valahia.

Potrivit legii, pe perioada grevei, angajatorul nu are voie să înlocuiască persoanele aflate în greva cu alți lucrători iar persoanele aflate în greva nu au voie să împiedice activitatea celor care nu fac greva, dacă acestea vor există.

Grevă generală la Electroaparataj SA Târgoviște

„Modalitatea aleasă de conducerea societății de a înlocui dialogul cu verificarea camerelor de luat vederi și pedepsirea exemplară a grevistilor pentru presupuse abateri disciplinare în timpul programului de lucru este regretabilă și făcută cu rea-credință. Sindicatul Valahia va contesta în instalta toate sancțiunile dispuse de conducerea societății, care au că scop nedeclarat determinarea salariaților să renunțe la greva”, mai spun sindicaliștii.

Principalele revendicări ale salariaților sunt:

– creșterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel național

– introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte și implementarea unui Regulament de promovare

– acordarea alimentației de protecție sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producție

– acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiții grele de muncă

– acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%

– folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în / subvenționarea biletelor de odihnă și tratament cu 1400 lei/salariat/an

– plăti compensatorii în caz de disponibilizare

-prima Paște/Crăciun 650 lei

– prima de vacanță – 1200 lei

– tichete de masă de 15 lei/zi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentBăutura l-a dus direct în gard, iar o pasageră din mașină a ajuns la spital
Articolul următorTabără de astronomie organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori