Grecia se numără printre cele mai populare destinații turistice, mai ales pentru români, iar plajele sale atrag vizitatorii ca un magnet. Cu toate acestea, datorită supraaglomerării plajelor, autoritățile s-au văzut nevoite să vină cu noi reglementări.

Recent, a fost adoptată o nouă lege privind plajele care aduce unele schimbări importante în ceea ce privește accesul, facilitățile disponibile și taxele impuse turiștilor. Această lege a plajelor, implementată recent în Grecia, vine ca urmare a necesității de a gestiona mai eficient aglomerarea și accesul la plaje, astfel încât turiștii să se bucure de experiențe mai plăcute și autoritățile locale să poată gestiona mai bine fluxul de vizitatori. 

Începând din această primăvară, una dintre reguli este că 70% din plaje trebuie să fie libere de șezlonguri. Această reglementare a fost gândită de autorități pentru a preveni supraaglomerarea. În zonele protejate, această proporție trebuie să fie de 85%. Iar, în ceea ce privește zonele sensibile din punct de vedere ecologic – care vor fi marcate ca „plaje de neatins” – șezlongurile vor fi complet interzise.

Mai mult, noile reglementări spun că trebuie menținută o distanță de cel puțin patru metri între șezlonguri și țărm. Această măsură a fost stabilită pentru a facilita accesul tuturor turiștilor la mare.

În timp ce aceste reguli sunt instituite pentru a ajuta la limitarea dominației întreprinderilor de pe plajă, alocările pentru concesiunile de pe plajă vor fi acordate prin licitații online. Și pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile, se presupune că plajele vor fi monitorizate de drone.

Grecia se mândrește cu unele dintre cele mai magnifice țărmuri din lume. Este timpul ca acestea să fie protejate, scrie site-ul pentru turism timeout.com.

Articolul precedentMinistrul Educației, despre desființarea BAC-ului: „Discuţia nu trebuie să fie centrată pe a fi sau a nu fi examen”
Articolul următorProiectul prin care fugarii condamnaţi vor plăti costurile repatrierii, trimis de Guvern în Parlament