Un caz deosebit a fost înregistrat de polițiștii dâmbovițeni în noaptea de 28-29 iulie 2019. O mamă a sunat disperată la 112, ca să anunțe că cei trei copii minori i-au fost luați de lângă ea, de tatăl acestora.

În contextul controverselor născute de gestionarea apelului la 112 de la Caracal și tragedia petrecută în județul Olt, un apel la 112 a pus pe jar polițiștii din Dâmbovița, în noaptea de 28-29 iulie. O mamă a sunat disperată ca să ceară ajutor de la polișiști, pentru că cei trei copii minori ai săi au fost luați de lângă ea. De fapt, situația era puțin diferită. Conform IPJ Dâmbovița:

În cursul nopții de 28 spre 29 iulie a.c.,  la ora 03:59, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către o femeie din Câmpina cu privire la faptul că, un bărbat, concubinul său, ar fi luat cei 3 copii minori și ar fi plecat la domiciliu.

De îndată, o echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit următoarele:

La data de 28 iulie a.c., tânăra și concubinul său, împreună cu cei 3 copii, s-au deplasat la părinții săi, domiciliați pe raza localității Potlogi, unde au participat la un eveniment. Ulterior, în urma unui conflict cu concubinul său, acesta ar fi agresat-o și ar fi plecat cu minorii la domiciliul lui din Câmpina.

Foto- Sediu Poliție oraș Titu

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

De asemenea, pe numele bărbatului de 34 de ani a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Totodată, polițiștii au solicitat Poliției Municipiului Câmpina efectuarea de verificări la domiciliul celor 2, din Câmpina, împreună cu reprezentanții D.G.A.S.P.C pentru a se stabili situația minorilor.

În prezent, bărbatul se află la sediul Poliției Orașului Titu pentru audieri.

Totodată, minorii au fost depistați la locuința din Câmpina, urmează a fi conduși la sediul poliției, împreună cu mama lor.

Articolul precedentDJ 712, din Dâmbovița, naște dispute aprinse, între doi foști președinți de CJ
Articolul următorPatru dosare penale pentru șoferi „improvizați”, în Dâmbovița