Reprezentanții Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, anunță că doritorii pot vizita sit-ul arheologic Geangoești-Hulă, din localitatea Dragomirești, județul Dâmbovița. În acest loc se desfășoară lucrări arheologice într-o așezare de perioadă eneolitică, veche de aproximativ 6000 ani.

Sit-ul arheologic de la Geangoești-Hulă va putea fi vizitat în data de 30 august 2019.

Vineri, 30 august 2019, între orele 10.00 – 18.00, Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ Târgoviște vă propun vizitarea cu ghid a șantierului arheologic de la Geangoești-Hulă.

Din anul 2015, an de an, în localitatea Geangoești, sunt întreprinse cercetări într-o așezare de perioadă eneolitică, veche de aproximativ 6000 ani.

Campania anului 2019 a avut drept scop identificarea elementelor de arhitectură din sfertul NV al așezării preistorice, pentru a putea obține informațiii despre dimensiunile și modul de organizare a interiorului caselor, despre inventarul și mobilierul acestora sau despre dispunerea construcțiilor în cadrul satului.

Cu această oazie, au fost identificate atât ritualuri de consacrare, cât și ritualuri de abandon ale caselor, pe cât de ciudate, pe atât de spectaculoase, pentru specialiști și neofiți deopotrivă.

Echipa de cercetare, coordonată de arheologii experți, dr. Ana Ilie și dr. Ovidiu Cârstina, vă așteaptă, cu această ocazie, pe șantier pentru a vă prezenta rezultatele proiectului de cercetare arheologică din jurul sitului Geangoești-Hulă, campania anului 2019,  dar și cele mai impresionante și reprezentative descoperiri oferite de acest sit până în prezent.

Activitatea este realizată în parteneriat cu Primăria comunei Dragomirești, Centrul de Cultură Dragomirești, Direcția Județeană pentru Cultură Dâmbovița.”

Se spune într-un comunicat de presă al celor de la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Informații suplimentare despre eveniment:    Tel: 0245.613.946;  www.muzee-dambovitene.ro 

Articolul precedentCâte apeluri la 112 au înregistrat polițiștii din Dâmbovița într-o singură zi
Articolul următorBărbat reținut, pentru că a întreținut relații sexuale cu fiica adoptivă a concubinei