Consiliul județean Dâmbvița și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București vor colabora într-un proiect de dezvoltare  a turismului în zona montană din județul Dâmbovița.Proiectul  urmărește valorificarea platoului Padina – Peștera, din Parcul Natural Bucegi.

Imagine

Acordul de principiu, în ceea ce privește colaborarea dintre cele două părți, a fost stabilit în cadrul unei întâlniri între cele două părți, ce a avut loc, la solicitarea CJ Dâmbovița, la sediul din București al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.(foto, mai sus– sursa CJ Dâmbovița).

„Avem elemente naturale ce pot fi valorificate, iar peisajele sunt deosebite. Ne dorim să găsim o modalitate de colaborare, cu respectarea legii în vigoare. Avem o astfel de colaborare și cu Academia de Studii Economice București. Ne dorim o dezvoltare unitară. Trebuie emisă o temă pe care să o dezvoltăm împreună, să realizăm un studiu preliminar, care să stea la baza realizării unui masterplan”.

Este argumentul președintelui CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea,cel care  a solicitat această întrevedere.

„Aici, în universitate, Facultatea de Urbanism poate realiza acest studiu preliminar. Cred că partea de infrastructură este foarte importantă și trebuie realizată în paralel cu dezvoltarea zonei”. A declarat rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – prof. arh. Marian Moiceanu.

„Am înțeles importanța solicitării Consiliului Județean Dâmbovița și ne bucurăm să putem colabora. Sunt aspecte economice, sociale, ecologice de care trebuie să ținem cont și, de aceea, trebuie să realizăm un proiect-cadru care să îmbine în mod inteligent perspectivele de realizare”. este și declarația Vicerectorului Tiberiu Florescu, de la finalul întâlnirii.

Imagine

Acordul dintre cele două părți urmează a fi semnat în perioada următoare. Zona Padina-Peștera (foto articol) din Bucegii dâmbovițeni se încearcă a fi dezvoltată (valorificată) din punct de vedere turistic, prin cadrul unui amplu poriect de dezvoltare a zonei, conceput de la nivelul CJ Dâmbovița.

Articolul precedentInedit! Meniu de… președinte
Articolul următorProbleme de prezență, la videoconferința Ministrului de Interne cu prefecții. S-au stabilit ultimele detalii ale alegerilor prezidențiale