Conflictul de muncă de la SC Electroapartaj Târgoviște este pe punctul de a se încheia. Cu cei aproximativ 100 de salariați aflați în grevă generală de 47 de zile lucrătoare, patronatul societății a notificat sindicatul că toți lucrătorii vor fi concediați, până în martie 2020, iar societatea se va dizolva voluntar.

Conflictul dintre salariați și patronatul de la SC Elecroaparataj Târgoviște este în cea de-a treia lună. Salariații, membrii ai sindicatului Valahia (afiliat Cartel Alfa), au intrat în ce-a de 47-a zi lucrătoare de protest. Acționariatul societății a luat între timp măsura vânzării de active, iar printr-o hotărâre a AGA s-a decis și dizolvarea societății. Dealtfel, protestatarii anunță că au fost notitificați de patronat, cu privire la concedierea lor etapizată. A foat anunțată și dizolvarea voluntară a societății, din lipsă de comenzi. Fabrica nu mai produce nimic de aproximativ trei luni.

Fotografii de prezentare Electroaparataj (sursa www.electroaparatj.ro)

Informare Sindicat

1. Conducerea societății a notificat Sindicatul Valahia în data de 03.07.2019, de faptul că SC Electroaparataj SA va desfiinta toate cele 88 de locuri de muncă, pana la 31 martie 2020...adică peste cca. 9 luni , toti salariații urmănd a fi concediați. Pentru că ABB si-a luat jucăriile ( matrițele) și nu mai este de muncă iar societatea se va dizolva voluntar, din lipsă de comenzi.
2. Propunerea facută de conducerea societații Sindicatului Valahia nu este de a finaliza negocierea colectiva si a incheia conflictul de muncă ci de a plăti chirie pe spațiul de producție și pe utilajele societății sau de a le cumpăra de la Electroaparataj…pentru a continua activitatea de producție !
3. Referitor la aceste fapte, Sindicatul Valahia a intreprins următoarele :
• A sesizat ITM Dambovița, AJOFM Dâmbovița și Ministerul Muncii de nelegalitatea notificării, pentru faptul că salariații aflați în grevă NU POT FI CONCEDIAȚI. Acțiunea conducerii societății fiind de fapt un mijloc de a pune presiune pe salariații aflați în grevă, pentru ca aceștia să înceteze greva.
• A sesizat DSP Dâmbovița , Ministerul Muncii și Ministerul Sănatății cu privire la locurile de muncă neâncadrate în condiții deosebite, care au generat probleme grave de sănătate ( băile de acoperire care utilizează cianuri).”

Se spune, între altele, într-o postare pe facebook, a liderului de sindicat Nicolae Dragodănescu.

Între timp, pe site-ul oficial al societății, procedura de vânzare de active este în plină desfășurare. (vezi foto mai sus)

Articolul precedentDebut dezamăgitor la Universiadă, pentru naționala de baschet feminin a României
Articolul următorLuptătorul Florin Măghiran, medaliat cu argint la Cupa “Poseidon”