Patru bărbați din Dâmbovița au fost reținuți de polițiști, după ce la începutul acestui an au dat spargeri în două localități din județ. Hoții au acționat în grupuri de câte două persoane și au vizat locuințe particulare de unde au reușit să sustragă unelte electrice sau televizoare și sisteme audio.

Cei patru nu au legătură între ei, aceștia acționând separat, în grupuri de câte două persoane.

Imagine

Astfel,la data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut pentru 24 de ore doi bărbați de 25 și 38 de ani, din localitatea Corbii Mari, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări  a reieșit că, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie a.c., bănuiții ar fi sustras dintr-o anexă, de pe raza municipiului Târgoviște, mai multe unelte electrice, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate și predate persoanei vătămate.

Astăzi, 8 ianuarie, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

De asemenea, ieri, 7 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au probat activitatea infracțională a două persoane de 24 și 45 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În sarcina acestora s-a reținut că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie a.c., ar fi sustras dintr-o locuință, de pe raza localității Poiana, două televizoare și un sistem audio portabil.

Polițiștii recomandă

Dacă locuiți la casă, evitați depozitarea în curtea locuinței a ambalajelor bunurilor de valoare achiziționate. De asemenea, puteți monta un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanță, prin internet, orice activitate desfășurată în curtea casei.              

Montați grilaje la ferestre și încuietori solide la ușa de acces, mai ales dacă locuiți la parter sau la primul etaj.

Dacă locuiți la bloc, montați un interfon, luați măsurile necesare ca la intrările blocului și pe paliere să existe o iluminare corespunzătoare și dotați cu încuietori solide ușile de la subsol, terase și intrările suplimentare.

În permanență, încuiați ușa de la intrare, chiar dacă sunteți în locuință. Nu lăsați ferestrele întredeschise!

Atenție și la anexele gospodărești! Asigurați-le corespunzător!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Articolul precedentAccident grav în Dâmbovița, la Slobozia Moară. Un tir și un autoturism au intrat în impact
Articolul următorSe schimbă legea. Polițiștul poate intra fără mandat întro locuință, în anumite situații. Vezi despre ce este vorba