O grupare de trafic de persoane și proxenetism a fost destructurată de polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Argeș, Dâmbovița și Buzău, împreună cu procurorii DIICOT.

La capătul a 18 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Dâmbovița și Buzău, dar și în Marea Britanie, șapte persoane au fost arestate, iar alte opt sunt căutate de oamenii legii.

În cadrul descinderilor, au fost găsite sume importante de bani, dar și bancnote false alături de droguri, săbii și pistoale letale.

“În urma celor 18 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Dâmbovița și Buzău și pe teritoriul Marii Britanii, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița au descoperit și ridicat sumele de 41.300 de lei, 19.450 de euro, 500 GBP, 6 telefoane mobile, 3 pistoale letale, un pistol neletal tip airsoft, 48 de cartușe cu glonț, alte 25 de cartușe, articole pirotehnice, 4 săbii și diferite înscrisuri (pe teritoriul României) și suma de 30.000 GBP, dintre care 550 de lire în cupiură de 50 de lire sunt false, un plic ce conține o substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, 20 de carduri bancare, 15 telefoane mobile, documente bancare și diferite înscrisuri (pe teritoriul Marii Britanii)”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a 7 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și proxenetism în formă continuată. Din cercetări a reieșit faptul că cei 15 inculpați au transportat în afara țării și au exploatat sexual pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord un număr de 33 persoane vătămate.

“În cursul zilei de 27.04.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaților aflați în stare de reținere. De asemenea, a fost trimisă propunerea de arestare în lipsă a altor 8 inculpați. La aceeași dată a fost admisă propunerea de arestare pe o durată de 30 de zile a celor 7 inculpați aflați în stare de reținere, fiind stabilit termen în vederea citării inculpaților propuși în lipsă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentÎncep înscrierile pentru posturile de soldat/gradat profesionist în MApN! Vezi ce condiții trebuie să îndeplinească cei care-și doresc o carieră militară
Articolul următor300 de milioane de euro, sprijin pentru IMM-urile din agricultură