Poliţiştii au verificat peste 255.000 de autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă şi au aplicat peste 6.400 de contravenţii, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În perioada 20 – 26 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat peste 255.000 de autovehicule (dintre care 9.537 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 16.121 de autovehicule destinate transportului de marfă).

Astfel, au fost sancţionaţi 1.864 de transportatori de persoane (dintre care 259 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 331 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 17 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 79 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice, 126 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, precum şi 31 pentru abateri constatate la aparatele tahograf, 22 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului).

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă, poliţiştii au aplicat 4.543 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 780 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 41 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1.182 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie.

129 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 336 pentru defecţiuni tehnice, 388 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 76 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, alte 70 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone și 20 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 159 pentru lipsa unor documente ale vehiculului. Au mai fost constatate 209 de abateri privind funcționarea aparatului tahograf şi 55 utilizarea incorectă a acestuia.

Pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor sau deșeurilor periculoase au fost aplicate 10 sancţiuni.

Articolul precedentMasca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise din Dâmboviţa
Articolul următorCOVID-19: 1182 de cazuri noi în România. Care este situația, pe județe