Județul Dâmbovița, ca dealtfel întreaga țară, a ieșit de sub atenționarea codurilor galben și portocaliu, de vreme severă. Ploile nu vor mai da bătăi de cap pentru câteva ore. Din păcate, furtunile și precipitațiile abundente vor reveni foarte repede, conform informărilor emise de meteorologi.

Conform celor mai recente informări ale specialiștilor de la ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnat

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

În județul Dâmbovița, pe parcursul zilei de 8 iunie 2019,cerul va fi parțial noros, în special în a doua parte a zilei, dar temperaturile vor atinge și valori de 30 de grade Celsius. Începând cu seara zilei de 8 iunie însă se vor semnala din nou furtuni, însoțite de averse și căderi importante de precipitații.

Cerul va fi acoperit și vor cădea precipitații până în data de 11 iunie 2019 (conform vremea.ido.ro).

Sursa foto articolwww.fondos.wallpaperstock.net