Controlul inspectorilor de mediu în urma celor două poluări accidentale produse de COS Târgoviște s-a încheiat cu sistarea activității unei secții a combinatului.
Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște s-a ales cu o amendă de 150.000 lei și cu sistarea activității pe o perioadă de două luni la secția care a generat poluarea.
Monitorizată zilnic de inspectorii Gărzii de Mediu Dâmbovița, unitatea siderurgică a întrerupt activitatea și așteaptă să depășească termenul impus de sancțiune pentru a o relua.
Ambele episoade de poluare au avut loc în luna februarie, lună în care ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a aflat în vizită în Dâmbovița.
La acel moment, oficialul de la Mediu a declarat că a cerut inspectorilor de profil dâmbovițeni să-i prezinte procesul-verbat încheiat în urma controlului la COS Târgoviște, avertizând că va trimite în monitorizare Garda Națională de Mediu.
Articolul precedentUite directorul, nu e directorul. Cum a fost repusă în funcție și demisă (din nou) Niculina Sandu, de la șefia CJAS Dâmbovița
Articolul următor570 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă