Meteorologii au schimbat, din nou, avertizarea de vreme rea, de furtună și ploi torențiale. Este Cod Portocaliu pentru cea mai mare parte a țării, în perioada 24-25 iunie. În Dâmbovița sub incidența codului portocaliu intră doar zona de munte, unde este posibil ca preciptațiile să fie și de 80 l/mp, într-un interval de 24 de ore.

Conform celei mai recente atenționări a celor de la ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 03:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

  În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În perioada menționată, judetul Dâmbovița intră sub incidența codului portocaliu doar cu nordul județului (partea montană). În restul teritoriului rămâne în vigoare o avertizare de tip Cod Galben. Până în data de 26 iunie, în Dâmbovița, rămân valabile si atenționările hidrologice, de tip cod galben si portocaliu, de posibile inundații, pe râurile Argeș, Dâmbovița si Ialomița.

Articolul precedent(Foto-Video) Trei autobuze au fost distruse de foc, la Târgoviște. Focul a fost pus intenționat
Articolul următorDouă persoane au fost rănite în urma unei coliziuni auto produse la Dragodana