Vremea se află într-un proces de încălzire, astfel că marţi şi miercuri se vor atinge 35-36 de grade Celsius în mare parte din ţară. Canicula revine în mai multe regiuni, dar nu lipsesc din peisaj nici ploile de scurtă durată.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade.
Marţi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil şi doar izolat, după-amiaza la munte, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7 grade.
Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil şi izolat, mai ales la munte şi în sud-estul extrem al ţării, după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 24 de grade.

Şi sfârşitul de săptămână aduce tot vreme deosebit de caldă, local caniculară în cursul după-amiezilor în regiunile sudice şi sud-estice. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în zona de munte.
Articolul precedentAccident soldat doar cu pagube materiale. Șoferul însă era băut
Articolul următorArgint pentru boxerul Andrei Grigore, de la CSM Târgoviște, la Campionatele Naționale de Tineret