Ca la fiecare scrutin, programul de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) se prelungește. La Târgoviște, persoanele cu drept de vot, dar fără buletin, au ocazia să dobândească pe loc actul de identitate, în zilele de 25 și 26 mai 2019.

Scrutinul din 26 mai 2019 este  o ocazie perfectă, pentru persoanele fără buletin, de a dobândi acest act de identitate, rapid și fără prea multă bătaie de cap. Conform unei comunicări oficiale:

Foto– S.P.C.E.P. Târgoviște

„În scopul desfășurării în condiții optime a scrutinului electoral/popular, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:

  • Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
  • În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Se precizeaază într-un comunicat de presă al Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște.

Articolul precedentVIDEO Grindina și ploaia au creat probleme în Gura Șuții și Conțești
Articolul următorAtenționare meteo! Cod Galben de ploi puternice, în Dâmbovița, până în ora 16.00