Minorii pot deveni ușor victimele traficanților și nu numai, așa că oamenii legii au transmis unele recomandări atât pentru cei mici, cât și pentru părinții lor.

Recomandările Poliției:

-Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele recent cunoscute!

-Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

-Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc!

-Atenţie la „lumea virtuală” ! Vă recomandăm să nu oferiţi informații personale sau fotografii celor cu care corespondaţi pe diverse rețele de socializare.

-Nu vă jucaţi stradă sau în apropierea drumurilor publice. Alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei) ! Nu vă deplasaţi cu rolele/ skateboard-ul pe partea carosabilă!

-Respectați regulile de circulație și nu traversați strada în fugă și fără a vă asigura temeinic în prealabil. Aşteptaţi ca autoturismele să se oprească pentru a vă permite traversarea!

-ATENŢIE! Dacă autospecialele de poliţie, pompieri sau ambulanţă, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, se apropie de trecerea pentru pietoni, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul destinat pietonilor arată culoarea verde.