CJSU Dâmbovița a decis, vineri, instituirea unor restricții suplimentare pentru populație, în condițiile în care, pe plan local, rata infectărilor este de mai multe zile de aproape 5 cazuri active la 1.000 de locuitori.

“Se constată depășirea limitei incidenței cumulate la 14 zile, peste 4/1000 locuitori în comuna Morteni (4,85/1000 locuitori). La nivelul unității administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) vor fi aplicate măsurile specifice intervalelor de referinţă (peste 3/1000 locuitori și peste 4/1000 locuitori) ale incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021. În unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1, alin (1) măsurile specifice se vor aplica astfel: pentru intervalul de referință al incidenței peste 3/1000 locuitori, până la expirarea termenului prevăzut în H CJSU nr. 137/25.08.2021, respectiv 08.09.2021; pentru intervalul de referință al incidenței peste 4/1000 locuitori, până când se constată că rata incidenței este mai mică sau egală cu 3,5/1000 locuitori”, se arată în hotărârea CJSU.

Primele măsuri au fost adoptate, în localitate, acum câteva zile, acelora fiindu-le adăugate, acum, restricții noi.

Potrivit H.G. nr. 826/05.08.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Aceeași hotărâre mai prevede că se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori. În plus, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCULIESLE STATULUI PARALEL. De ce nu se produc vaccinuri și în România
Articolul următorAvertizare INFOTRAFIC, în contextul alertelor meteo emise de ANM