Debut de săptămână cu ploi și în judetul Dâmbovița. Vor urma căteva zile cu cer acoperit și ploi, până joi, 24 mai,în tot judetul Dâmbovița. În ciuda căderilor de precipitații, meteorologii avertizează că regimul pluviometric va rămâne unul deficitar, în toată zona Munteniei. În Dâmbovița este secetă pedologică, iar problema apei este una majoră.

Conform unei analize a celor de la ANM,pentru perioada 11-24 mai, în Zona Munteniei:

Întregul interval de referinţă va fi caracterizat de variaţii în evoluţia regimului termic, chiar semnificative, cu alternanţe între zile cu temperaturi în jurul celor normale în această perioadă din an (în 13 şi 15 mai şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-21 mai) când maximele vor fi, în medie, de 22…24 de grade şi zile călduroase (în special 12, 14 şi 16 mai) când după-amiaza valorile se vor încadra într-un ecart mediu de 26…29 de grade. Aceeaşi evoluţie, deşi cu oscilaţii mai puţin importante, vor avea şi temperaturile minime care se vor situa în marea lor majoritate între 9 şi 13 grade, valori în jurul mediilor climatologice. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociată manifestărilor de instabilitate atmosferică, astfel că distribuţia acestora va fi neuniformă, pe spaţii mici fiind posibile averse cu caracter torenţial, dar la nivel regional va predomina un regim pluviometric deficitar. Ploi mai frecvente se estimează a fi doar în perioada 17-19 mai. 

Vremea în Dâmbovița

În Dâmbovița urmează patru zile cu cer acoperit și ploi frecvente (cantitați moderate de precipitații). La Târgoviște, spre exemplu,va ploua până inclusiv joi, 21 mai, cantitățile de precipitatii fiind mai mari pe parcursul zilei de miercuri, 20 mai (aproximativ 10 l/mp). În ceea ce privește temeperaturile, meteorologii anunță că acestea se încadrează în limitele perioadei, temperaturi maxime de 24 de grade Celsius la Tărgoviște (marți 19 mai), în vreme ce cea mai redusă temeperatură va fi joi, 15 mai, când maxima zilei nu va depăși valoarea de 15 grade Celsius, la Târgoviște.