Cheltuielile estimate pentru acest an sunt în creştere cu 25,7% faţă de 2023.

Încasările din Sănătate acoperă doar 60% din cheltuielile necesare, a explicat, marți, Daniela Pescaru, secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Pentru a putea asigura tratamentele pacienților care încă nu au acces la terapii inovative, sau decontarea medicamentelor noi, România are nevoie de mai mulți ban ipentru Sănătate sau de un plan de eficientizare a cheltuielilor din domaniu.

„Cheltuielile estimate pentru acest an sunt în creştere cu aproape 25,7% faţă de 2023. Eu nu militez pentru creşterea contribuţiei de sănătate, e corect să se menţină, dar corect este să şi plătească toată lumea la veniturile pe care le încasează. Putem să avem nişte metode de protecţie socială pentru cei cu venituri mici.

O evoluţie fără precedent a cheltuielilor pentru concedii medicale. Şi vă dau un exemplu. În anul 2017, cheltuielile pentru concedii medicale erau de 800 de milioane şi în 2022 5,9 miliarde, deci o creştere de 7,4 ori. Sunt şi alte lucruri, care ar trebui avute în vedere, inclusiv plata în funcţie de performanţă, de volumul de activitate al personalului medical”, a declarat Daniela Pescariu, citată de Radio România Actualități.

Secretarul de stat Daniela Pescaru a mai declarat că se aşteaptă la o rectificare bugetară în luna septembrie, care ar aduce mai mulţi bani la sănătate.

Articolul precedentUNGARIA AMENINȚĂ CĂ VA BLOCA BANII UE PÂNĂ CÂND KIEVUL VA PERMITE TRANZITUL LUKOIL
Articolul următorPREȘEDINTELE IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PRIVIND VÂNĂTOAREA DE URȘI