Românii sunt chemați la referendum în zilele de 6 și 7 octombrie. Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată de Guvern. Chiar dacă multe persoane care trăiesc la țară nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex nu se vor duce la vot, pentru că nu știu ce trebuie să voteze.
Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.
Am stat de vorbă cu sătenii din comuna dâmbovițeană Aninoasa, de lângă Târgoviște. Niciuna dintre persoanele intervievate nu a fost de acord cu căsătoriile între homoseuali. Chiar și-așa nu se vor duce cu toții la vot pentru că ideea generală a fost că oamenii nu știu pentru ce sunt chemați la urne.
„Oameni de omenie să fie, bărbat și femeie. Mai e până în octombrie. Dacă o să mai trăiesc, mă duc. O să votez pentru familia tradițională. Este bine să rămânem bărbat cu femeie, nu om cu om și femeie cu femeie. Mai mare rușine, păcătuim pământul”, spune doamna Maria.
„Nu știu de niciun referendum. Nu știu ce înseamnă familia tradițională. Sunt de acord cu faptul că familia este formată dintre un bărbat și o femeie. Nu mă duc la refendum, nu le am cu astea. Lucrez de dimineață până seara”, este de părere domnul Gheorghiță.
„Dă-i naibii. Eu susțin familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu: bărbat și femeie, nu homosexuali și păcate amărâte. Sunt un rău pentru societate. Am văzut la televizor că se duc să ceară copii în adopție. Păi cum să încredințezi un copil la d-ăștia. Nu mă duc la referendum pentru că nu sunt de acord cu așa ceva”, ne-a explicat doamna Zafira.
Edilul localității, Constantin Maricescu, spune că dacă referendumul nu va fi adoptat, „ar fi o nebunie”.
„Propunerea acestui referendum a fost făcută ca urmare a celor 3 milioane de cetățeni din România care susțin familia tradițională. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar trece acest referendum ar fi o nebunie în sensul că căsătoria dintre un bărbat și o femeie este prevăzută în Codul Civil. Este un consimțământ liber exprimat dintre soț și soție. Asta înseamnă între bărbat și femeie. La nivel european sunt multe țări care au aprobat căsătoriile între persoane de același se și la trebuie să se clarifice această situație”, Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa.