Primăria Târgoviște plănuiește să mărească plafonul pensiei până la care se acordă gratuitate pe mijloacele de transport în comun din oraș. Plafonul pensiei, pentru care se acordă tichete gratuite de călătorie, crește la 1500 de lei, de la 800 de lei, cât este în prezent.

Modificarea plafonului pensiei maxime, până la care se vor acorda bilete de călătorie gratuite, este propusă în proxima ședință de consiliu local, de la Târgoviște. În momentul de față, în Târgoviște, sunt acordate tichete de călătorie gratuite ( două călătorii pe zi) doar pensionarilor ce au o pensie maximă de 800 de lei/lună. Modificarea, pentru mărirea plafonului la 1500 lei/lună, va intra în vigoare, cel mai probabil, începând cu data de 1 mai 2019.

La momentul actual (luna februarie 2019) în Târgoviște există 3848 de pensionari cu pensie de până în 800 lei, iar dintre aceștia au solicitat eliberararea de tichete gratuite de călătorie, pentru mijloacele de transport în comun din oraș, doar 335 de persoane (11,5% în februarie 2019).

Odată cu creșterea plafonului la 1500 de lei vor putea să beneficieze de tichete gratuite 12.117 pensionari târgovișteni, dacă vor solicita acest lucru.

Pensionarii care vor dori să beneficieze de aceste bilete gratuite vor trebui să depună o cerere la DAS (Direcția de Asistență Socială) Târgoviște. Cererea va trebui însoțită de o copie a cuponului de pensie anterior lunii pentru care se face cererea.

Articolul precedentȘcoala Altfel (și) la Muzeul Poliției, din Târgoviște
Articolul următorMii de reacții în spațiul virtual, după succesul româncelor Cîrstea și Mitu, la Lugano