Salvamontiștii fac apel către turiști, la început de week-end. Aceștia reamintesc că la munte iarna își face încă simțită prezența și că încă există pericol de avalanșe și trasee care trebuie tratate cu prudență. 

„Având în vedere diferențele de temperatură dintre zonele urbane și cele montane va rugăm că în continuare să va echipați corespunzător pentru drumeții în condiții de iarnă autentică, să alegeți traseele în funcție de pregătire și condiția fizică, să plecați devreme pentru a nu fi surprinși de întuneric și să vă informați la Dispeceratul Național Salvamont – tel 0SALVAMONT despre starea traseelor.
Evitați traseele lungi cu expunere în vânt și acumulări mari de zăpadă și care intersectează zone cu potențial mare a producerii avalanșelor.
În cazul nedorit al producerii unor accidente pe munte apelați numărul unic de urgenţă 112, salvatorii montani aflându-se la datorie și în acest weekend”.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCutremur în zona Vrancea
Articolul următorBilanț coronavirus 10 aprilie: 4.310 cazuri noi, 139 de decese. România a depășit pragul de 1 MILION de infectări