Jucătoarea de tenis târgovișteană, Sorana Cîrstea, continuă seria insucceselor. În primul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneului Premier de la Miami, SUA, Sorana a fost învinsă de juăctoarea germană Laura Siegemund.

Sorana Cîrstea, în ciuda faptului că a făcut un meci consistent, a pierdut oportunitatea de a avansa pe tabloul principal al turneului cu premii totale de peste 9 milioane de dolari de la Miami, Florida. Sorana și Siegemund se mai întâlniseră doar o singură dată, în 2016, la Madrid, pe zgură, în acea partidă câștig de cauză având sportiva din România. În primul tur al calificărilor de la Miami scorul, în partida Soranei, a fost:

L. Siegemund (GER) d [19] S. Cirstea (ROU) 46 75 75

Doar Monica Niculescu, dintre româncele înscrise în calificările turneului a reușit să depășească primul tur al competiției.

M. Niculescu (ROU) d [9] L. Arruabarrena (ESP) 60 26 64

[11] Kr. Pliskova (CZE) d A. Bogdan (ROU) 64 16 75

Sorana Cîrstea va primi doar 2 puncte WTA pentru participarea în această fază a competiției, lucru ce nu o va ajuta însă în clasamentul WTA, acolo unde momentan ocupă poziția cu numărul 103.

Competiția de la Miami se desfășoară în perioada 20-31 martie (tabloul principal). Sunt direct calificate în această fază trei jucătoare ce reprezintă România. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu.