Jucătoarea de tenis din Târgoviște, Sorana Cîrstea, a reușit, la capătul a aproape trei ore de joc, să se califice în turul II la Roland Garros. Sorana a evoluat contra slovenei de doar 18 ani, Kaja Juvan, după ce cehoiaca Petra Kvitova a anunțat că se retrage din turneu.

 

Foto– Petra Kvitova (nr.5 WTA)

Sorana Cîrstea a avut ghinion la tragerea la sorți pentru turneul de Mare Șlem de la Roland Garros. Sorții i-au hărăzit-o ca adversară pe Petra Kvitova (nr.5 WTA) încă din primul tur. Cehoaica, considerată una dintre favoritele la câștigarea turneului, a abandonat cu două ore înainte de meciul cu Sorana Cîrstea, invocând o accidentare.

Foto– Kaja Juval (sursa-www.sportplus.sl)

În aceste condiții Sorana Cîrstea (84 WTA) a înfruntat-o pe adolescenta de 18 ani, Kaja Juvan, (lucky loser). Slovena a fost însă o adversară redutabilă pentru Sorana.

Foto– Sorana Cîrstea, Roland Garros

După un prim set câștigat de adolescenta din Slovenia, Sorana a reușit să își adjudece, la mare luptă, setul secund. Când părea că s-a desprins în câștigătoare, în setul trei (2-0, și mingi de 3-0) Sorana a pierdul patru game-uri consecutive și s-a văzut condusă cu 4-2, în decisiv.

Într-o partidă cu adevărat dramatică, la capătul a 2 ore și 44 de minute, Sorana a valorificat plus de experiență și a reușit să se califice în turul secund.

Rezultat final:

Sorana Cîrstea- Kaja Juval 5/7, 6/4,7/5

Cea mai bună performanță a Soranei, la Roland Garros, este sfertul de finală din 2009.

Articolul precedentA lovit un pieton și a fugit de la locul accidentului,din localitatea Lazuri. Polițiștii l-au identificat rapid
Articolul următorAlegeri Dâmbovița: Urbanul câștigat de dreapta, ruralul adjudecat de PSD