În perioada 1 ianuarie – 31 august, accidentele rutiere au adus sfârșitul a 28 de persoane.

De asemenea, alți 47 de oameni au fost grav răniți pe șoselele județului. În total, de la începutul anului și până acum, pe drumurile dâmbovițene au fost înregistrate 62 de accidente. Sunt cifre mari pentru județul nostru, în spatele cărora se află adevărate povești dramatice.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (21%), fiind înregistrate 13 accidente, soldate cu decesul a 6 persoane și rănirea gravă a altor 7, nerespectarea regimului legal de viteză (21%), fiind înregistrate 13 accidente, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a altor 9.

De asemenea, printre principalele cauze de producție a accidentelor rutiere grave și abaterile bicicliștilor (8%), rezultând 5 accidente, soldate cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a uneia, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor (8%), fiind înregistrate 5 accidente, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 4 persoane și neacordarea priorității de trecere a pietonilor (3,2%), fiind înregistrate 2 accidente, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă tot a unei persoane.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 61,2% din totalul accidentelor rutiere grave.

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 60,7% din totalul deceselor, 21,4% reprezentând indisciplina pietonilor, 17,8% nerespectarea regimului legal de viteză, 14,2% neacordarea priorității de trecere a vehiculelor și 3,5% neacordarea priorității de trecere a pietonilor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 476 de acțiuni, dintre care 35 privind indisciplina pietonilor, 176 pentru respectarea regimului legal de viteză, 65 privind indisciplina bicicliștilor, 35 pentru acordarea priorității de trecere a vehiculelor și 31 pentru acordarea priorității de trecere a pietonilor.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 14 mai puține accidente (-18%), cu 4 mai multe persoane decedate (+16%) și cu 14 mai puține persoane rănite grav (-23%).

Deși statistica ne arată că numărul și consecințelor accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din județ și țară ne cutremură de fiecare dată.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentNoi avertizări meteo de ploi abundente! COD PORTOCALIU și COD GALBEN în toată țara! ALERTĂ COD ROȘU în 3 județe
Articolul următorDâmbovița. Femeie blocată într-un tub de beton. Intervenție contra cronometru a pompierilor