Autoritățile dâmbovițene promit că se vor construi nu unul, ci două stadioane noi la Târgoviște. Unul finanțat de primăria Târgoviște, printr-un împrumut, iar cel de-al doilea de către CJ Dâmbovița, cu fonduri de la CNI. Dacă în privința stadionului actual „Eugen Popescu”, ce este deja în reabilitare, s-a anunțat ca termen de finalizare începutul verii 2020, pentru cel de-al doilea au fost deschise, deocamdată, doar ofertele pentru studiul de fezabilitate.

Foto– Stadion „Eugen Popescu”, actual și proiect

Stadion 1

Actualul stadion de la Târgoviște, vechi de mai bine de 60 de ani, nu corespunde normelor impuse de către FRF și UEFA pentru a putea găzdui meciuri de fotbal, în prima ligă de fotbal din România, motiv pentru care echipa locală, Chindia Târgoviște, este nevoită să joace la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”.

Foto– Stadion „Eugen Popescu”, octombrie 2019

Arena „Eugen Popescu” este în plin proces de reabilitare (detalii aici www.realitateadedambovita.net). Pentru renovarea arenei (a fost demolată tribuna a II-a și peluza, iar tribuna I este reconstruită) administrația locală a accesat un împrumut bancar (aproximativ 20 de milioane de lei), nefiind clar, la momentul actual, cât va costa întreaga investiție (se vorbește despre o sumă de 7-8 milioane de euro).

Foto– Machetă stadion nou Târgoviște + amplasament actual (octombrie 2019)

Stadion 2

În schimb, cea de-a doua investiție presupune ridicarea unui stadion nou, aproximativ 10-13.000 de locuri, pe un teren situat la marginea orașului ( o fostă unitate militară dezafectată) ce aparține CJ Dâmbovița. Banii ar urma să fie asigurați din fonduri CNI. Astăzi, 23 octombrie 2019, beneficiarul investiției, CJ Dâmbovița, prin președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea (foto, mai sus) a anunțat că:

„Vă dau o veste bună, pe data de 10 octombrie a fost deschiderea, la Compania Națională de Investiții, pe ceea ce înseamnă accesarea studiului de fezabilitate, mai exact, proiectare pentru viitorul stadion. Au fost ofertanți numeroși, în 30 de zile așteptăm un câștigător, pentru a face lucrările respective.

În ceea ce privește investiția  ”Stadion-Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”, reamintim faptul că acesta are o valoare totală de 133.693.847 lei (29,3 milioane Euro). Obiectivul va avea, pe lângă stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând și posibilitatea organizării de jocuri de rugby. Totodată, stadionul va fi dotat cu anexe sportive, facilități pentru antrenament, căi de acces, parcări pentru public și pentru personalul de serviciu, parcări specializate pentru vehiculele serviciilor de urgență, spații pentru alimentație și consum, dar și spații verzi, amenajate, în conformitate cu cerințele Federației Române de Fotbal și ale Federației Române de Rugby, având omologare categoria IV, UEFA.”

Despre contrucția unui stadion nou sau reabilitarea actualului stadion „Eugen Popescu”, de la Târgoviște, se vorbește însă încă din anul 2010, mai multe proiecte fiind pe rând fie abandonate, fie rămânând fără finanțare, în această perioadă (2010-2019).

Articolul precedentA fost iar cutremur,în România. Mișcare pământului a fost de „doar” 2,9 grade. Vezi statistica seismelor din 2019
Articolul următorNou focar de PPA, la Petrești-Corbii Mari, în Dâmbovița. Vezi statisticile actualizate ale pestei porcine africane