Surpriză venită de la Compania Națională de Investiții, pentru târgovișteni. Consiliul Județean Dâmbovița a fost notificat, de către CNI, că au fost demarate procedurile (servicii de proiectare) pentru construcția unui stadion nou la Târgoviște, pe un teren ce aparține Consiliului Județean Dâmbovița.

Documentul de înștiințare a fost transmis, către CJ Dâmbovița, în data de 20 ianuarie 2020. Conform acestuia (vezi foto)

Imagine

”Direcția Investiții – Departamentul Sport Învățământ și Cultură, din cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI) a transmis, astăzi, Consiliului Județean Dâmbovița ordinul de începere a prestării de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții „Construire Stadion Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”. Ordinul va intra în vigoare, în data de 27 ianuarie 2020.’‘. Au precizat cei de la CJ Dâmbovița.

Proiectul construcției unui nou stadion la Târgoviște este destul de vechi, dar este pentru prima dată când CNI (instituția ce va asigura fondurile) anunța că s-au făcut pași concreți în această direcție.

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație, în data de 5 septembrie 2019, prin SICAP (platforma de achiziții publice), contractul de prestări servicii având ca obiect ”Elaborare studiu de fezabilitate și studii de specialitate – Construire Stadion Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”, iar de atunci nu se mai întâmplase practic nimic.

Imagine

Un stadion, două stadioane

Conform proiectului valoarea totală estimată a investiției ,,Stadion Municipiul Târgovişte” este de 133.693.847 lei (29,3 milioane Euro). Amplasamentul are o capacitate maximă de 15.000 locuri și este dotat cu stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând și posibilitatea organizării de jocuri de rugby. Stadionul va fi dotat cu anexe sportive, facilități pentru antrenament, căi de acces, parcări pentru public și pentru personalul de serviciu, parcări specializate pentru vehiculele serviciilor de urgență, spații pentru alimentație și consum, dar și spații verzi amenajate, în conformitate cu cerințele Federației Române de Fotbal și ale Federației Române de Rugby, având omologare categoria 4 UEFA.

FotoStadion ”Eugen Popescu”, Târgoviște, ianuarie 2020

Actualul stadion de la Târgoviște, ‘Eugen Popescu’, este în reabilitare, fiind demolată fosta tribună a doua și peluza. Proiectul de reabilitare este realizat de administrația locală târgovișteană, cu fonduri proprii ( aproximativ 8 milioane de euro, la cea mai recentă estimare). Proiectul ar trebui să fie finalizat în acestă vară, dar, deocamdată, stadiul execuției  nu este foarte avansat, existând încă destule probleme ce țin de proiectul tehnic. Mai bine spus de forma finală a acestuia.