PSD avertizează că nu a acordat un cec în alb actualului Guven și că va reacționa politic și parlamentar, dacă măsurile cuprinse în decretul prezidențial, prin care se va decreta starea de urgență, vor fi excesive. Declarația a fost făcută de senatorul Titus Corlățean, printr-o comunicare video on line, de la sediul PSD.

Titus Corlățean, președinte executiv al PSD Dâmbovița:

„Am acceptat, deși nu ne-a fost foarte simplu, învestirea Guvernului. Subliniez foarte ferm-Nu este un cec în alb, acordat acestui Guvern. PSD,ca partid politic responsabil, va susține acele măsuri  excepționale care corespund stării de urgență medicale, precum și gestionarii crizei economice. PSD va reacționa politic si parlamentar la orice tentație de abuz. Solicităm președenției și Guvernului, ca măsurile cuprinse în decretul de instituire a stării de uregență, sa fie proporționale și să aibă caracter temporar.

Vom solicita ca Guvernul să prezinte ,în termen de 6o de zile,  un raport detaliat. Nu vom accepta măsuri excesive si abuzive care să afecteze exercițiul unor drepturi fundamentale, dincolo de ceea ce se impune cu adevărat prin starea de urgență.”

Președintele Klaus Iohannis va anunța pe parcursul zilei de luni, 16 martie, ce conține decretul prezidențial privind declararea stării de urgență.

Articolul precedentIohannis, așteptat să emită decretul prin care instituie starea de urgență! Declarații de presă la ora 15.00
Articolul următorDiseară de la 21.00: Oreste Teodorescu: “Dragoste în vremea Coronavirusului”