Andrei, un tânăr de 23 de ani, din comuna dâmbovițeană Răzvad, a fost găsit mort în data de 5 iunie, în locuința sa închiriată din Anglia, acolo unde a plecat pentru un trai mai bun. Andrei muncea de doi ani în construcţii.
Deocamdată nu se știe cauza exactă a morții sale însă rudele sale cred că a fost omorât. Cert este că autoritățile din Regat l-au găsit, săptămâna trecută, cu venele tăiate și cu mai multe vânătăi pe corp. Se ia în calcul inclusiv varianta sinuciderii.
Tânărul a plecat în afară cu gândul de a strânge bani și pentru a-și face un trai mai bun în țară. Ultima dată, băiatul a vorbit la telefon cu mama lui pe 23 mai, iar de atunci nu le-a mai dat niciun semn de viaţă. Pe 5 iunie, însă, femeia a primit cumplită veste.
„Eu cred că l-a omorât cineva, eu aşa cred. Nu avea nimic, era sănătos tun”, ne-a spus întristat tatăl său.
Pe lângă durerea mare prin care trece, familia nu are destui bani pentru a-şi aduce fiul acasă să îl inmormânteze. Primăria din Răzvad a lansat un apel către populație pentru a ajuta rudele îndurerate.
„Cu mare tristete, am aflat această veste. Un tânăr razvădean de-al nostru, Andrei Popescu a plecat prea repede dintre noi! Acest lucru s-a întâmplat în Anglia, iar pentru a fi adus acasă este nevoie de o sumă considerabilăa de bani! Transmit sincere condoleanțe familiei și vreau să vă rog pe toți să le fim alături și să-i ajutăm să strângă suma necesară”, a scris Emanuel Spătaru pe Facebook.
„Vestea morții lui Andrei Popescu a șocat și îndurerat toată lumea. Haideți să fim oameni! Să ajutăm familia Popescu să facă singurul lucru pe care-l mai poate face pentru copilul lor: să-i repatrieze cadavrul, să-l plângă și să-i poată aprinde o lumânare. Să ne punem pentru o secundă în locul unor părinți până ieri fericiți că băiatul lor muncește în străinătate, câștigă bani pentru un trăi mai bun și astăzi distruși că acesta a murit și, mai mult, n-au banii necesari să-i repatrieze cadavrul. Considerați și voi împreună cu noi că este timpul să ne ajutăm unii pe alții. Gestul vostru este un gest de creștin, o formă de solidarietate pentru a ajută o familie care trăiește o dramă, care nu se descurcă singură și care are nevoie imediată de ajutorul nostru”, a spus Camelia Marin.
Conturile deschise pe numele POPESCU GEORGIAN:
LEI: RO55RNCB0128163694420003
GBP: RO98RNCB0128163694420005
pentru GBP- SWIFT:RNCB RO BU