Administrația locală din Târgoviște se pregătește să preia sarcina transportului public de persoane din oraș. Nou înființata societate a primăriei, „Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL”, va asigura transportul public de persoane, începând cu luna martie 2019, dar achiziționează autobuze (alimentate cu motorină), unele vechi și de 25 de ani, de la societatea privată ce a asigurat, prin delegare de gestiune, serviciul de transport public în oraș până acum.

De comun acord, SC AITT, societate privată, ce a asigurat în perioada 2009-2019 (luna martie) transportul public din Târgoviște și Primăria Târgoviște, au reziliat contractul de delegare de gestiune, în ceea ce privește transportul public de călători, din Târgoviște, la finalul anului 2018.

Nou înființata societate a Primăriei Târgoviște,  „Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL”, societate ce a fost creată, declarativ, pentru a implementa un proiect cu fonduri europene, în urma căruia transportul public din Târgoviște ar urma să devină unul ecologic, nepoluant (autobuze electrice sau parțial electrice), va porni însă la drum cu autobuze cu motorină, unele vechi de 25 de ani, aciziționate chiar de la SC AITT.

Valoarea tranzacției, conform unui proiect de hotărâre de consiliu local (Vezi foto), ce urmează a fi aprobat în data de 15 februarie, este de 1.465.375 de lei (fără TVA) pentru 38 de autobuze (dintr-un total de 42 evaluate). Valoarea fiecărei mașini a fost estimată la prețuri ce variază între 21.322 de lei și 106.837 de lei. Toate aceste mașini folosind combustibil motorina.

Proiectul, în valoare de zeci de milioane de euro, prin care se încearcă transformarea transportului public din oraș într-unul ecologic, nepoluant, inițiat de administrația locală târgovișteană, este în momentul de față doar la stadiul de preaprobare, putând să dureze chiar ani de zile până la momentul în care acesta va fi implementat.

Articolul precedentColiziune în lanț, lângă Târgoviște
Articolul următorFOTO În accidentul de pe DN 71 a fost implicată o mașină a MApN. Unul din militari este rănit