Activitatea seismică a fost deosebit de ridicată, în ultimele zile, în zona Vrancea. Un adevărat val de cutremure, de mică intensitate, s-a produs în zonă. Niciunul nu a produs pagube și nu au fost resimțite în Dâmbovița. 

Conform www.realitatea.net în zona Vrancea au avut loc trei cutremure în ultimele 24 de ore:

Foto Activitate seismică 11 august (sursa INFP)

„În ziua de 11 august 2019 la ora 02:59:57(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.1 pe scara Richter, la adancimea de 151km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (29km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (51km), Târgu Secuiesc(54km), Slănic-Moldova(60km).

Sâmbătă dimineața, la ora 6,38 s-a produs in Muntenia, judetul Prahova un cutremur cu magnitudinea 2.1 pe scara Richter, la adancimea de 11km. Seismul a avut loc la 11 km de Câmpina.

Un alt cutremur s-a produs sâmbătă la ora 3,37 in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, cu magnitudinea 3 pe scara Richter, la adancimea de 110km.”

Niciunul dintre acestea nu s-a resimțit în Dâmbovița.

FotoCutremure mai mari de 3,5 grade, august 2019 (sursa foto INFP)

Totuși, în luna august, mai multe cutremure mai mari de 3,5 grade, pe scara Richter au avut loc în Vrancea. Cutremurele, cu intensitate marcată portocaliu, de INFP, au avut între 3,6 și 4,2 grade pe scara Richter (între 6-8 august vezi foto). Doar cutremurele mai mari de 4,5 grade pe Richter (marcate cu roșu de INFP) sunt socotite periculoase. Cele marcate cu portocaliu sunt doar cu potențial de pericol. Frecvența cu care au fost înregistrate aceste cutremure este totuși ridicată, doar în luna august fiind înregistrate 8 cutremure de acest fel produse în România, cu o intensitatea de peste 2,5 grade pe scara Richter.

Articolul precedentViorel Moldovan își pune cenușă în cap și aduce vorba de condiția fizică a jucătorilor
Articolul următorCarambol auto la ieșirea din Târgoviște. Un tânăr accidentat