Veștile transmise de meteorologi nu sunt dintre cele mai bune. Ploile și furtunile, pe alocuri violente, continuă și zilele următoare. Județul Dâmbovița este sub avertizare de cod portocaliu de precipitații, până în data de 22 iunie.

Conform celei mai recente prognoze transmise de specialiștii de la ANM:

Imagine

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În după-amiaza zilei de duminică (21 iunie) și în cursul nopții de duminică spre luni (21/22 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Din păcate veștile nu sunt foarte bune, nici în ceea ce privește zilele următoare. În județul Dâmbovița sunt anunțate cantități mari de precipitații și furtuni, până cel puțin în data de 24 iunie. Temperaturile nu vor depăși maxima de 26 de grade Celsius, în această perioadă. După data de 25 iunie, sunt anunțate încetări ale ploilor, măcar temporar, iar în sudul județului Dâmbovița vor fi înregistrate și temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Articolul precedent315 cazuri noi de coronavirus, la nivel național. 19 sunt în județul Dâmbovița
Articolul următor(video) Ploile abundente au creat probleme la Găești și Ciocănești. Străzi și locuințe inundate