Timp de două zile (13-14 noiembrie 2019) aproximativ 2500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică.Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate.În Dâmbovița acțiunea a avut loc în data de 13 noiembrie sub titulatura de „Rail Action Day-24 Blue” și a inclus participarea polițiștilor de la rutieră, ordine publică și Serviciul județean de Transporturi.

Conform statisticilor oficiale ale Poliției, acțiunile organizate în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase.

(video– Acțiune Poliție 13 noiembrie 2019, sursa youtube)

La acțiunea din 13-14 noiembrie au fost mobilizați aproximativ 2500 de polițiști din întreaga țară iar obiectivul a fost:

Imagine

„Prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

La acțiune participă și reprezențanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.”

Rezultatele acțiunii urmează a fi comunicate pe parcursul zilei de 14 noiembrie

Articolul precedentCiocnire violentă la Picior de Munte, între un TIR și un autoturism
Articolul următorReținut de polițiști pentru nerespectarea unui ordin de protecție