Facțiunea suporterilor Chindiei Târgoviște intitulată „Cavalerii Cetății” a protestat astăzi, în fața primăriei din localitate. Suporterii echipei de fotbal, au organizat mitingul în ideea de a pune presiune pe autoritățile locale, cele care asigură bugetul echipei Chindia Târgoviște, pentru a urgenta construirea unui stadion ce să permită echipei locale să evolueze la Târgoviște, în meciurile din liga I de fotbal.

„Cavalerii Cetății” una dintre cele două grupări ce formează galeria celor de la Chindia Târgoviște, alături de grupul denumit „Comando Dracula”, a organizat la Târgoviște un miting de protest. Suporterii sunt supărați  echipa de fotbal va trebui să eveolueze în liga I, în meciurile ce vor fi considerate „acasă”, pe un stadion din afara Târgoviștei.

Arena târgovișteană, „Eugen Popescu”, unde au evoluat până acum cei de la Chindia, nu poate găzdui meciuri din liga I de fotbal, pentru că nu îndeplinește standardele minime impuse de regulamentele FRF. Oficialii echipei, al cărei buget este asigurat în proporții egale de CJ Dâmbovița și Primăria Târgoviște, au decis ca meciurile din liga I, ce vor fi considerate pe teren propriu, echipa să le dispute pe stadionul de la Mioveni.

Arena târgovișteană, va intra într-un proces de reabilitare, așa cum promit autoritățile locale. Reabilitarea va demar chiar în acest an, dar  aducerea la standarde a stadionului va fi de durată, lucru ce îi nemulțumește pe suporterii ce au organizat protestul.

Protestul de la Târgoviște, desfășurat sub sloganul „Vrem stadion!” și „Mioveni nu este acasă” nu a strâns însă decât aproximativ 20-30 de suporteri. Din partea autorităților locale, cărora voiau să l-i se adreseze suporterii nu a venit nimeni să dialogheze cu aceștia. Protestatarii au plecat, în cele din urmă, încolonați, pe străzile din oraș, strigându-și doleanțele.

(video)

Chindia Târgoviște nu va putea juca la Târgoviște meciurile din liga I de fotbal, ce vor fi considerate acasă. Cel mai probabil,  acest lucru se va în tâmpla până la finalul sezonului competițional 2019-2020. Singura soluție viabilă este, deocamdată, reabilitarea măcar parțială a stadionului „Eugen Popescu”. Varianta unei arene noi fiind, momentan, una ce pare că nu mai este de actualitate pentru autoritățile locale.

Articolul precedentUpdate|Instabilitate atmosferică și temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în Dâmbovița
Articolul următorAccident la Butimanu. Un minor, pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism.