Declarații mai puțin obișnuite, într-o conferință de presă organizată astăzi, 10 iunie, de PNL Dâmbovița. Președintele filialei, Virgil Guran, în acelasi timp consilier, pe probleme de siguranță națională, al premierului Orban, a declarat că liberalii sunt conștienți că vor pierde voturi pentru că nu dublează, deocamdată, alocațiile pentru copii și nu măresc cu 40% pensiile, începând din această toamnă. „Nimeni nu va putea face acest lucru, vă dau scris”, a mai spus Guran.

Conferința de presă a PNL Dâmbovița a avut loc la Târgoviște, după o foarte lungă perioada de timp în care liberalii dâmbovițeni nu au mai organizat astfel de evenimente. Președintele filialei liberale, Virgil Guran (consilier al premierului Ludovic Orban) a vorbit fără ocolișuri despre faptul ca nu se vor mări pensiile, cu 40%, în acest an, folosind, în afirmațiile sale, termeni mai puțin obisnuiți, pentru a explica decizia Executivului.

Imagine

Foto-Virgil Guran,10 iunie 2020

„Alocațiile trebuie mărite, trebuiesc dublate. În momentul de față avem mari probleme cu economia, cu încasările, cu banii care trebuie să mearga în diverse direcții. Credeți că suntem tâmpiți? Că nu știm că pierdem voturi, dacă nu dublăm alocațiile și dacă nu mărim pensiile cu 40%? Dar suntem responsabili. N-am mers acolo sa facem japcă (n.m. Guvern). Că e simplu.  Te împrumuți încă câteva miliarde de euro, dai banii, câștigăm alegerile și dupa noi Potopul. Noi am venit să punem lucrurile la punct în România. Dacă oamenii înteleg ceea ce spunem înseamnă că este bine. Dăcă nu,î nseamnă că vom merge tot timpul pe minciuni și nu se va întâmpla nimic bun. Să spunem că va câștiga alegerile cineva care va spune că mărește pensiile cu 40%. Vă dau scris că nu o să poată să facă acest lucru.”

A concluzionat Virgil Guran.