Victorie mare pentru naționala feminină de volei feminin a României. Tricolorele au trecut, cu 3-0, de Slovenia, într-o partidă în care a fost obținută promovarea în grupa de elită a voleiului european, Golden League. Un contingent important de la CSM Târgoviște a fost prezent la acțiunea naționalei.

Sursa fotogsp.ro

La Alexandria, tricolorele trebuiau să se impună cu 3-0 sau 3-1, pentru a se juca setul de aur, în confruntarea cu Slovenia, din finala ediției de anul acesta a Silver League. În partida tur, din Slovenia, tricolorele pierduseră cu 3-1, iar miza confruntării de la la Alexandria a reprezentat-o calificarea în grupa de elită a voleiului feminin european, Golden League.

Într-o partidă dramatică pe alocuri  România s-a impus cu 3-0 (25-22, 25-14, 25-17) și 15-12 în “setul de aur”. 

De la tricolore Adelina Budai-Ungureanu, cu 21 de puncte,  Roxana Iancu (13 puncte), Ariana Pîrv (13) și Francesca Alupei (12) au fost cele mai bune jucătoare ale partidei.

În lotul național au participat, în campania de câștigare a Silver league și  Rodica Buterez, Lorena Ciocian, Mihaela Jeremic, Isabela Marciu și Alexandra Trică și Diana Calotă, jucătoare de la echipa de volei a CSM Târgoviște.

Sursa foto– facebook, CSM Targoviste

„Mândri de voi!
Alexandra, Rodi, Lorena, Alex și Rareș au dus România în Golden League!!!
Felicitări grupului de la Târgoviște pentru senzaționala performanță!”

Au scris cei de la CSM Târgoviște, pe pagina de facebook a echipei târgoviștene, după succesul naționalei din Silver league.

Articolul precedentGheorghe Păsărică și Marin Vătavu, la Centrul de Copii și Juniori
Articolul următorBaschet feminin: Naționala începe Universiada. Trei jucătoare și antrenorii sunt de la CSM Târgoviște