Sute de turiști români sunt blocați pe insula grecească Samotraki, după ce feribotul ce trebuia să îi transporte pe partea continentală a Greciei s-a defectat. Între aceștia sunt și zeci de dâmbovițeni aflați în concediu. Oamenii sunt îngrijorați pentru că au izbucnit puternice incendii de vegetație pe insulă.

Autoritățile elene nu au găsit nicio soluție, până acum, pentru recuperarea turiștilor aflați pe insula grecească Samotraki (detalii aici realitatea.net).

Foto: Insula Samotraki, Grecia 10 august și 12 august

Sursa foto– facebook Sorin Ion

Marea majoritate a turiștilor blocați acum pe insulă sunt români, între aceștia aflându-se și câteva zeci de dâmbovițeni. Unul dintre aceștia; Sorin Ion, fost inspector general la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, aflat în vacanță cu familia a postat pe facebook care este situația în momentul de față.

Foto: Sorin Ion (Samotraki, Grecia) sursa-facebook

„Vacanta se prelungește fără să vrem. Nu se știe până când…”

„Realist vorbind, mai mult decât intervenții la nivel diplomatic nu prea ar avea ce să facă (n.m ambasada României). Doar că nici măcar asta nu am aflat să fi făcut. Poate nu stiu eu… „
„Oricum, e cert că, dacă am fi fost, de exemplu, cetățeni americani, altfel s-ar fi mișcat autoritățile. 
Cum, în afară de localnici, sunt 90% români, nicio problemă.”

„Au apărut și incendiile de vegetație.Aseară, destul de urat. Dar au fost stinse (postare din 13 august, ora 11.00).”

Această ultimă postare a fost însoțită și de un clip video, care ilustrează situația din Samotraki din noaptea de 12-13 august. (foto articol)

Articolul precedentALERTĂ ANM: Cod galben de caniculă în aproape toată ţara
Articolul următorFoto| Mobilizare generală pentru un accident petrecut la Picior de Munte.