Sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița, în Dâmbovița s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, fiind vizate zonele aglomerate, centre comerciale, piețele, târgurile, ștrandurile și terasele.

Printre prioritățile echipelor de verificare a fost și transportul în comun.

Astfel, în urma centralizării datelor, în ultimele 24 de ore, echipaje mixte au efectuat controale la 107 societăți comerciale, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 106 sancțiuni.

La activităţile desfăşurate au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

Forțele de ordine vor continua controalele pentru verificarea respectării prevederilor legale impuse în perioada stării de alertă.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 17. Carantina, bat-o vina!
Articolul următorSute de misiuni efectuate de pompierii dâmbovițeni în ultima saptămână