Polițiștii de la Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, au descoperit 12 cetățeni alegerieni ale căror vize de ședere, în România, expiraseră. Alegerienii se aflau la Târgoviște și ajunseseră în oraș cu vize pentru activități culturale. La Târgoviște s-a încheiat de curând Festivalul internațional teatral „Babel”, în cadrul căruia a fost invitată și trupa alegriană de teatru „Forssane el Rokeh”. Deocamdată nu există confirmarea oficială că alegerienii descoperiți cu ședere ilegală, la Târgoviște, sunt chiar membrii trupei de teatru amintite.

Conform unui comunicat de presă al Biroului pentru Imigrări al Județului Dâmbovița:

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, din Algeria, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

„Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 12 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informatii, poliţiştii s-au deplasat pe raza municipiului Târgoviște, unde au depistat 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, din Algeria, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au  intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere în scop de activitați culturale, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, au fost sancţionați contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.”

Comunicat de presă- Inspectoratul general pentru Imigrări

Foto– trupa teatru „Forssane el Rokeh”-spectacol „Julius Caesar”

Sursa foto-www.babelfest.ro

În perioada 03-09 iunie 2019, la Târgoviște, a avut loc Festivalul teatral „Babel” (Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște) ajuns la a IX-a ediție. În cadrul festivalului (internațional) organizatorii, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, au avut printre invitați și trupa algeriană de teatru „Forssane el Rokeh”(Cavalerii scenei), ce a prezentat spectacolul „Julius Caesar”(foto- imagini spectacol).

Realitateadedambovita.net a adresat o solicitare oficială, Biroului pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, pentru a preciza dacă, între alegerienii descoperiți cu ședere ilegală la Târgoviște, se află și membrii trupei de teatru amintite anterior. Până la ora apariției acestui material nu a fost primit un răspuns, în acest sens.

Articolul precedentElectroaparataj Târgoviște dizolvată de acționari.Sindicaliștii anunță continuarea grevei
Articolul următorSurse-Viorel Moldovan a semnat un nou contract cu Chindia Târgoviște