135 de focare de pestă porcină sunt active în România la început de 2022, potrivit ultimei situații prezentate de de Autoritatea Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Numărul total al porcinelor aflate în focarele active este de 276.348.

În intervalul 30 decembrie – 6 ianuarie au fost înregistrate 10 noi focare de pestă porcină africană, în județele Bihor (3), Cluj (2) și câte unul în Dolj, Harghita, Prahova, Satu Mare și Vaslui.

De asemenea, în intervalul 1-6 ianuarie 2022, au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreți, iar două cazuri au fost depistate la mistreți vânați în județul Dâmbovița. Totodată, patru cazuri au fost descoperite la mistreți morți în Bistrița-Năsăud, două cazuri în Iași și câte unul în județele Bihor, Tulcea și Hunedoara.

Tot în aceeași perioadă, la nivel național au fost stinse 88 de focare, din care 16 în exploatații comerciale de porcine, inclusiv în exploatații comerciale de tip A.

Unul dintre focarele stinse la început de an a fost și în județul Dâmbovița. Tot în această perioadă au mai fost stinse focare în județele Teleorman (70), Ilfov (8), Giurgiu (6), iar Timiș, București și Vaslui, câte unul.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmbovița. Șapte persoane rănite în urma coliziunii dintre două autoturisme
Articolul următorAccident violent la Bolovani. A fost implicată o mașină utilizată la școala de șoferi. 7 persoane au fost accidentate