În urma celor 27 de percheziții domiciliare efectuate astăzi, 12 iulie, de către polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română, au fost descoperite și ridicate 17 arme de vânătoare, 2 pistoale cu glonț și muniția aferentă armelor, de diferite calibre, precum și tuburi-cartuș.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 11 telefoane mobile, aproximativ 100 de kilograme de carne de vânat, 5 camere folosite pentru vânătoare, 2 lanterne pentru arme, un dispozitiv GPS, 5 stații de emisie-recepție, binocluri și curele pentru animale, cu dispozitive de localizare.

Totodată, polițiștii au ridicat 8 trofee, precum și colți de mistreț, coarne de cerb/căprior, obiecte pirotehnice și mai multe autorizații de vânătoare.

Reamintim că activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Acțiunea a urmărit documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârșit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun și alte specii de interes cinegetic.

De asemenea, s-a urmărit descoperirea și confiscarea tuturor bunurilor deținute ilegal.

La activități au participat polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov, Vâlcea, Olt, Dâmbovița, specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din Poliția Română și inspectoratelor de poliție județene, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și ai serviciilor pentru acțiuni speciale.

Operațiunea de astăzi s-a desfășurat în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Articolul precedentInflația a scăzut în iunie, dar alimentele s-au scumpit cu 17% – Românii o duc tot mai greu
Articolul următorZodiile care caută mereu ceartă. Cine este cap de listă – Când se înfurie, vede doar roșu în fața ochilor