Din totalul de 6.679 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 826 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.853 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.072 șomeri provin din mediul urban și 5.607 sunt din mediul rural.
Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (30,2 %), urmat de cei cu studii primare și fără studii ( 29,3 % ).
24,8 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,5 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,2 %.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2971 persoane foarte greu ocupabile, 2730 greu ocupabile, 582 mediu ocupabile, iar 396 sunt persoane ușor ocupabile.
Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmbovița sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.dambovita.anofm.ro.
Articolul precedentPlimbarea cu telecabina a ajuns un moft. Cât te costă să admiri frumusețile Bucegilor de la înălțime
Articolul următorTârgul de Rusalii, ediția VI-a 15-17 iunie 2019