Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat, pentru examenul din sesiunea iunie 2020. 58,65% este rata de promovabilitate,în Dâmbovița,înainte de contestatii. La nivelul întregului județ au fost obținute și două medii de 10, ambele cazuri fiind în Târgoviște.

 

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 58,65%.

Procentul de provomare pentru promoția curentă este de 68,76%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2046 de candidați, dintr-un total de 3488 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1915 candidați sunt din promoția curentă, iar 131 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 181 candidați au absentat, iar 2  candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

2 candidați au obținut media 10 – Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” și Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” Târgoviște;

25 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

141 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (92 la Istorie și 49 la Matematică);

110 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (47 la geografie).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Au anunțat cei de la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Articolul precedentComunitatea oamenilor care se dezvoltă profesional, citesc marile cărți și investesc în educația permanentă
Articolul următorFocar de coronavirus la Târgoviște! 12 angajați ai unei cofetării testați pozitiv