Pe parcursul zilei de 04.10.2018 pompierii dâmbovițeni (din cadrul ISU Dâmbovița) au fost solicitați să stingă mai multe incendii de vegetație uscată. Nici mai mult, nici mai puțin de 22 de ha de vegetație, din zona Titu,Uliești,Ulmi, Mogoșani și Târgoviște, au fost cuprinse de foc, cel mai probabil acesta fiind pus chiar de proprietarii terenurilor. Focul, ce putea să scape de sub control și să se extindă în zona gospodăriilor, a fost stins de către pompieri. 58 de reprezentanți ai ISU și 10 autospeciale cu apă și spumă au fost mobilizați pentru stingerea acestor incendii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește incendierea miriștilor, resturilor vegetale și a vegetației uscate riscă amenzi cuprinse între 1000-2500 de lei, dar aproape de fiecare dată nimeni nu este sancționat, pentru că vinovații nu pot fi identificați. Aceștia ar trebui surprinși chiar în momentul producerii faptei pentru a fi amendați.

În cazul incendiilor din data de 04.10.2018, reprezentanții ISU anunță că au reușit să stopeze avansarea flăcărilor către zonele de case, neînregistrânduse pagube în acest sens.Intervențiile au fost îngreunate de vântul ce a suflat cu putere și deasemenea de terenul accidentat unde erau localizate incendiile.

Sursa foto și video- ISU Dâmbovița

Articolul precedentDecizie BEJ ignorată de autorități. Bannerele neconforme au rămas în spațiul public
Articolul următorDrumurile din munte rămân închise sau cu restricții, în Bucegii dâmbovițeni.