Mai multe drumuri de acces în zona turistică, montană, aferentă județului Dâmbovița (munții Bucegi) rămân închise traficului auto sau prezinză riscuri majore, pentru cei ce s-ar încumeta să se deplaseze cu autoturismele pe aceste sectoare. Astfel, conform unei informări furnizate de către CJ Dâmbovița, administratorul mai multor sectoare de drum ce asigură accesul în zona Padina-Peștera, situația se prezintă astfel:

 

  1. DRUMUL DE LEGĂTURĂ DJ 713 DICHIU – DJ 714 ZĂNOAGA ESTE ÎNCHIS CIRCULAȚIEI PUBLICE PÂNĂ LA DATA DE 21.10.2018.

RUTA ALTERNATIVĂ CĂTRE PLATOUL PADINA – PEȘTERA ESTE ASIGURATĂ DE DRUMUL JUDEȚEAN DJ 714 GLOD (DN 71) – SANATORIUL MOROENI – ZĂNOAGA – PADINA – PEȘTERA.

  1. Pe traseul DJ 714A Moroeni – Cabana Căprioara – Valea Brăteiului, podul de la km 7+600, peste pârâul Rătei, a fost avariat grav, accesul pe acest pod fiind interzis.

 –  În zonă, a fost amenajată o variantă provizorie (pe tuburi prefabricate) care se va utiliza pentru  traversarea pârâului Rătei.

 –  Pe tot traseul DJ 714A, există pericolul de cădere de stânci de pe versanţi. Se recomandă a se circula cu atenţie pe acest drum. 

În plus

  1. Se va circula cu viteză redusă și cu atenţie în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia drum cu denivelări, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.
  1. Circulația publică pe sectorul de drum din DJ 713, limită Judeţ Prahova – Șaua Dichiului este închisă temporar.
  1. Pentru deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi, totodată, în zonele unde există posibilitatea de dislocare de anrocamente, respectiv la: km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9.

Restricțiile și interdicțiile  sunt valabile cel puțin până în data de 12.10.2018

(Sursa foto articol-www.adevarul.ro)

Articolul precedentVideo| Zeci de pompieri în luptă cu focul de vegetație
Articolul următorUrmărit internațional,reținut la Târgoviște