Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgoviște, în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au organizat și surprins în flagrant doi bărbați, imediat după comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”accidentul”.

Cei doi bărbați, ambii din județul Prahova, ar fi înșelat, prin metoda ”accidentul”, cu 20.000 de lei o femeie, în vârstă de 80 de ani, din Târgoviște.

Bănuiții au fost depistați imediat după comiterea faptei deținând asupra lor banii înmânați de partea vătămată.

„În cauză cei doi au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița pentru a fi audiați, urmând a se dispune măsurile legale care se impun. Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În sarcina celor doi sunt reținute și probate alte 4 fapte comise în ultima perioadă în județul Dâmbovița”, precizează IPJ Dâmbovița.

Pentru prevenirea unor asemenea situaţii, polițiștii ne recomandă să manifestăm prudenţă în cazul în care suntem contactaţi telefonic și suntem anunțați de anumite accidente de persoane necunoscute.

„Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier – cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau de parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelați chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile. Reamintim că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Dâmbovița.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi, nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, mai spun oamenii legii.

Articolul precedentStudenții de la UVT învață să devină antreprenori, sub lupa specialiștilor
Articolul următorMinore răpite și obligate să practice prostituția. Percheziții în Dâmbovița