Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut cinci percheziţii în Brăila şi Dâmboviţa, la domiciliile unor proxeneți care ar fi recrutat sau răpit minore.

Activitatea s-ar fi desfăşurat la stradă, pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa şi în diverse apartamente închiriate, suma de peste 100.000 de lei obţinută în acest mod fiind însuşită şi folosită în totalitate de către suspecţi.

Întreaga operațiune a fost coordonată de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, doi bărbaţi, de 26 şi 27 de ani, ar fi recrutat, prin metoda ,,loverboy”, transportat, adăpostit şi primit trei minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care, prin răpire, în cazul uneia dintre acestea, prin constrângere fizică şi morală, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, le-ar fi exploatat, obligându-le la practicarea prostituţiei”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate două autoturisme susceptibile a fi achiziţionate din sumele de bani obţinute prin exploatarea victimelor traficului de minori.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercurivor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentMetoda „Accidentul” încă are succes la creduli, spun polițiștii
Articolul următorPersoane umilite și obligate să spele geamurile unui local