Un bărbat din Valea Leurzii, județul Dâmbovița, a fost descoprit de polițiștii de la rutieră, în timp ce conducea un autovehicul, fiind aproape „beat mort”. Peste 1,1mg/l, alcool pur ]n aerul expirat, a arătat etilotestul, după ce bărbatul oprit de polițiști a fost testat.

Valoarea record, pentru un test cu alcoolmetrul, de obicei sub valoarea arătată la testul de sânge, a fost înregistrată în data de 24 februarie. Conform IPJ Dâmbovița:

„La data de 24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Fieni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat din Valea Leurzii.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nu a fost singurul caz de acest tip. În aceiași zi, conform IPJ Dâmbovița:

„De asemenea, un tânăr de 21 de ani, din Mănești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși avea o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană, care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.”

Articolul precedentColiziune în lanț, pe DN 61, la Găești
Articolul următorJudecătorii târgovișteni se alătură protestului împotriva O.U.G. 7/2019